Web Analytics Made Easy - Statcounter

29 بهمن ماه سال 1398 بود که رسما شیوع ویروس کرونا در کشور ایران تایید شد. ویروسی که شاید کمتر کسی فکر می کرد به این مدت طولانی در جهان ماندگار باشد و تا این اندازه اقتصاد خانوارها را تحت تاثیر قرار دهد.

به گزارش تابناک اقتصادی، از زمان شیوع ویروس کرونا اقتصاد خانوارها در کشورمان دچار چالش های جدی شده است و قدرت خرید بسیاری از خانوارها به شدت کاهش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مدت دولت تلاش کرده است تا با ارائه یارانه های معیشتی، وام های کرونایی یا بسته های حمایتی قدرت خرید از دست رفته خانوارها را تا حدودی جبران کند. به تازگی نیز اعلام شد که یارانه معیشتی رمضان قرار است پرداخت شود. قبل از اینکه به جزئیات این یارانه بپردازیم، در ابتدا به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت که از سال گذشته تاکنون دولت چند یارانه کرونایی برای حمایت از خانوارها پرداخت کرده است.

در سال 99 چند مرحله یارانه معیشتی کرونا واریز شد؟

از اواخر سال 98 و با آسیب های ناشی از شیوع کرونا، مقرر شد که دولت بسته حمایتی با مبلغ بین ۲۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان در چهار ماه پیش بینی کند که از اسفندماه 98 برای حدود سه میلیون نفر از خانوارهای بدون درآمد پرداخت شد که در مجموع با یک مرحله برای ماه رمضان به پنج مرحله رسید.

نحوه پرداخت کمک ۲۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومانی متناسب با اعضای خانوار بود؛ این مبلغ در خانوار تک نفره ۲۰۰ هزار تومان، دو نفره ۳۰۰ هزار تومان، سه نفره ۴۰۰ هزار تومان، چهار نفره ۵۰۰ هزار و پنج نفره و بالاتر ۶۰۰ هزار تومان تعیین شد.

همچنین دولت طی دو مرحله دو وام یک میلیون تومانی کرونایی نیز به خانوارهای آسیب دیده پرداخت کرد که اولین آن خرداد ماه سال 99 و دومین آن آذر ماه سال 99 بود.

به علاوه در 27 آذرماه سال گذشته نیز دور جدیدی از حمایت های کرونایی آغاز شد. ستاد ملی کرونا طی اطلاعیه اعلام کرد به دنبال تفاهم‌ حاصله با مجلس مبنی بر حمایت از معیشت اقشار کم درآمد که در شرایط ناشی از شیوع بیماری کرونا کسب درآمد آنها مختل شده است، مقرر گردید:

١- به افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی هر نفر ماهیانه ١٢٠ هزار تومان پرداخت شود.

٢ - به سایر افراد (با مشخصات تعیین شده)، نیز ماهیانه ١٠٠ هزار تومان پرداخت خواهد شد.

در ادامه اعلام شده بود: این وجوه از آذرماه به مدت چهار ماه پرداخت خواهد شد. اولین مرحله این حمایت معیشتی ساعت ٢۴ روز 27/٩/1399 به حساب افراد مشمول واریز شد.

یارانه کرونایی ماه رمضان برای چه کسانی و به چه میزانی واریز می شود؟

حالا قرار است که در دور جدید حمایت های کرونایی از خانوارها، ساعت 24 امشب چهارشنبه 25 فروردین ماه 1400 یارانه کرونایی ماه رمضان واریز شود.

این یارانه برای چه کسانی واریز می شود؟

این یارانه قرار است برای 60 میلیون نفری که یارانه معیشتی دریافت می کنند واریز شود. 

بنابراین، خانوارهایی بسته حمایت معیشتی دریافت می‌کنند که دارای واحد مسکونی، شغل و خودرو به طور همزمان نباشند یا خانوارهای دارای دو واحد ملکی و همچنین خانوارهایی که ارزش ملک آنها در تهران و کلان‌شهرها ۱۲ میلیارد ریال و در سایر شهرستان‌ها ۹ میلیارد ریال باشد، مشمول دریافت یارانه معیشتی نیستند.

همچنین خانوارهایی که دارای خودروی سواری به ارزش بیش از سه میلیارد ریال یا خودرو عمومی یا ارزش بیش از چهار میلیارد ریال باشند، بسته معیشتی تعلق نمی‌گیرد.

کارفرمایان دارای بیش از سه بیمه پرداز، خانوارهای دارای بیش از سه سفر خارجی غیر زیارتی و گیرندگان تسهیلات بانکی به مبلغ بیش از سه میلیارد ریال که در حال بازپرداخت اقساط باشند مشمول این کمک ها نیستند.

میزان درآمد یکی دیگر از شاخص‌ها برای پرداخت سبد حمایت معیشتی است. بر اساس این شاخص حداقل درآمد ماهانه خانواده یک‌نفره باید چهار میلیون، خانواده دو نفره پنج میلیون، خانواده سه نفره ۶ میلیون و خانواده چهار نفره هفت میلیون و خانواده پنج نفر و بیشتر هشت میلیون تومان باشد.

واریزی ها چقدر خواهد بود؟

با توجه به اینکه قرار است بسته معیشتی ماه رمضان مانند یارانه معیشتی باشد، مبلغ پرداختی به آن نیز ظاهرا همان است، این در حالی است که مبلغ یارانه معیشتی به تناسب افراد خانوار متفاوت بوده و برای خانوار یک نفره ۵۵ هزار تومان، دو نفره ۱۰۳ هزار، سه نفره ۱۳۸ هزار، چهار نفره ۱۷۲ هزار و پنج نفره و بیشتر ۲۰۵ هزار تومان است.

بودجه اختصاص یافته چه میزان است؟

ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا روز یکشنبه (بیست و دوم فروردین ماه سال جاری) مصوبه دولت برای پرداخت مبلغ ۲۵ هزار میلیارد ریال به ۶۰ میلیون نفر از مردم مشمول طرح معیشتی خانوارها در ماه مبارک رمضان را ابلاغ کرد. منابع مورد نیاز از طریق تسعیر بخشی از منابع ارزی سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها نزد بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تامین و به همان میزان سقف ردیف (۱۰) جدول تبصره ۱۴ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور افزایش می‌یابد.

مراقب فوران نقدینگی و افسارگسیختگی تورم باشید!

هر چند که در حال حاضر این کمک های معیشتی به خانوارها می تواند که به داد قدرت خرید از دست رفته برخی خانوارها برسد اما نباید از این موضوع غافل شویم که در شرایطی قرار داریم که درآمدهای دولت به دلیل شیوع ویروس کرونا و تحریم های شدید به شدت کاهش یافته است و تامین منابع این نوع کمک ها می تواند بسیار حائز اهمیت باشد چرا که تامین آن از طریق چاپ پول می تواند به رشد نقدینگی و در نهایت چند ماه بعد تورم بالاتر منجر شود و این می تواند دوباره قدرت خرید خانوارها را کاهش دهد.

تجربه این مسئله را در سال گذشته داشتیم. همان گونه که عنوان شد در سال گذشته طی چند مرحله کمک های معیشتی توسط دولت پرداخت شد و نتیجه آن رشد نقدینگی بود.

رشد نقدینگی که طبق آخرین گزارش بانک مرکزی در 12 ماه منتهی به بهمن ماه سال گذشته 39.1 درصد اعلام شد که رقم بی سابقه ای در 6 سال اخیر بود. با این رشد، نقدینگی در بهمن ماه سال گذشته از 3 هزار و 300 هزار میلیارد تومان عبور کرد.

تورم نیز در پایان سال 1399 به 36.4 درصد رسید و این در حالی بود که در فروردین ماه سال گذشته نرخ تورم 33.9 درصد گزارش شده بود و این نرخ بین ماه های اردیبهشت تا شهریور 99 روند کاهشی را داشت و حتی به 25.4 درصد رسید.

یک پیشنهاد

گفتنی است در زمان رونمایی از طرح تامین کالاهای اساسی مجلس در سال گذشته، تابناک طی پیشنهادی اعلام کرد که برای این طرح پول نقد پرداخت نشود چرا که این پول نقد اولاً احتمالا به افزایش تورم در چند ماه آینده دامن خواهد زد و ثانیا با افزایش نرخ تورم خانوارها قدرت خرید خود را از دست می دهند و ثالثا ممکن است این پول برای تامین کالاهای اساسی خرج نشود.

لذا پیشنهاد این بود که به جای پول نقد کارتی در اختیار خانوارها قرار گیرد که با مراجعه به فروشگاه های خاص و ارائه آن کارت، فرد بتواند کالاهای اساسی مشخصی از جمله برنج، روغن، گوشت و ... را خریداری کند. همچنین پیشنهاد گردید که این خریدها فارغ از افزایش یا کاهش قیمت ها باشند و فرد بتواند در زمان های مختلف، سبد کالایی یکسان و مشخصی را دریافت کند. مثلا اگر هم اکنون یک کیلو برنج، یک عدد روغن مایع، یک کیلو گوشت و ... دریافت می کند بتواند شش ماه دیگر هم با همان کارت، همان سبد کالا را دریافت کند.

حالا هم پیشنهاد این بود که به جای اینکه پول نقد به مردم داده شود، سبد کالا با فرآیند مشخص داده می شد تا هم به چاپ نقدینگی و مشکلات ناشی از آن منجر نشود و هم به نوعی تقاضا برای کالاهای داخلی تحریک شود.

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: گروه های شغلی سایت غنی سازی نطنز ماه رمضان بهروز کمالوندی دعای روز اول رمضان یارانه معیشتی واریز یارانه ماه رمضان گروه های شغلی سایت غنی سازی نطنز ماه رمضان بهروز کمالوندی دعای روز اول رمضان یارانه معیشتی ماه سال گذشته میلیارد ریال میلیون نفر هزار تومان ماه رمضان قدرت خرید بیش از سه پول نقد کمک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۹۰۶۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بی‌توجهی به مشکلات معیشتی کادر درمان سلامت را به مخاطره می‌اندازد/ دولت توان افزایش حقوق پرستاران را ندارد

به گزارش «نماینده»، همایون سامه یح در مورد وضعیت ناخوشایند پرستاران، گفت: طی چهار سال گذشته کمیسیون بهداشت و درمان مجلس چندین مرتبه جلسات مختلفی با مسئولان مربوطه در خصوص وضعیت معیشت پرستاران و مهاجرت آنها برگزار کرد تا بتواند این مسئله را ریشه‌ای پیگیری کند.

نماینده مردم کلیمیان در مجلس یازدهم با انتقاد از تورم حاکم در جامعه، افزود: امروز تنها پرستاران و کادر درمانی گلایه مند وضعیت نامناسب حقوقی خود نیستند، شرایط اقتصادی به گونه‌ای است که کارمندان، کارگران و سایر گروه‌های شغلی دیگر از کوچک شدن سفره‌های خود ناراضی هستند، امیدواریم تیم اقتصادی دولت اقدامی عاجلی برای حل مشکلات اقتصادی کشور داشته باشند تا حقوق دریافتی عموم جامعه کفاف مخارج زندگی آنها را بدهد.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: زمانی که حقوق کارمند یا کارگری 10 میلیون تومان است و از این مبلغ حدود 9 میلیون آن برای اجاره بهای منزل استیجاری پرداخت می‌کند، چاره‌ای جز انتخاب شغل دوم و سوم و حتی تخلف را ندارد، همه این گزینه‌ها منجربه ایجاد مشکلات متعدد در طولانی مدت خواهد شد.

تناسبی بین حقوق دریافتی و تورم نیست

وی با بیان اینکه در چند سال اخیر حقوق‌ها متناسب با تورم جامعه نبوده است و همین مسئله مشکلات متعددی را در کشور ایجاد کرده است، یادآور شد: با تمام هشدارهایی که در خصوص عدم تناسب حقوق و تورم در جامعه شاهد هستیم امیدواریم دولت و مسئولان اقتصادی راهکار متناسبی برای این مهم داشته باشند.

افزایش درآمد، رشد صادرات، ورود ارز و رشد نقدینگی بهترین راهکار حل مشکلات اقتصادی است

نجف آبادی با ابزار امیدواری برای برداشته شدن تحریم‌ها خارجی بر علیه ملت ایران که معیشت آنان را تحت تاثیر قرار داده، گفت: بهترین راهکار کاهش مشکلات معیشتی گروه‌های مختلف شغلی افزایش درآمد، رشد صادرات، ورود ارز و رشد نقدینگی است که می‌تواند بسیاری از مسائل و مشکلات عنوان شده را هم پوشانی کند.

نماینده مردم در مجلس یازدهم تاکید کرد: بر اساس نیاز کشورهای حوزه خلیج فارس و کشورهای اروپایی به خدمات بهداشتی و درمانی به خصوص پرستاری، منجر به مهاجرت و یا پذیرش پرستاران ما می‌شود که آنان با مهاجرت می‌توانند امکانات و درآمد بسیار بهتری برای خود رقم بزنند.

کمبود پرستار در کشور جدی است

وی در خصوص تحلیل کمبود پرستاران با توجه به روند فعلی در کشور، گفت: در واقع ما چندین مرتبه به سازمان نظام پرستاری مراجعه کرده و در مورد کمبود پرستار نسبت نیاز کشور و سوء استفاده از پرستاران در بخش خصوصی به دلیل پایین بودن حقوق آنها تذکر داده‌ایم؛ امروز کادر درمانی در بخش دولتی و خصوصی تحت فشار هستند.

این نماینده مجلس با انتقاد از افزایش پرستاران بیکار در جامعه، یادآورشد: متاسفانه دولت با مشکل تامین بودجه برای حقوق پرستاران مواجه است و طبیعتأ زمانی که در بخش دولتی پرستاران ما با این مشکلات مواجه هستند در بخش خصوصی نیز از آنان سوء استفاده می‌شود.

بودجه‌ای برای افزایش حقوق پرستاران نیست

وی با تاکید بر نبود بودجه برای افزایش حقوق پرستاران، اظهار داشت: دولت، مجلس و نظام پرستاری بر این عقیده هستند که باید حقوق پرستاران افزایش یابد اما زمانی که توان دولت در این حد است چه انتظاری می‌توان داشت.

نجف آبادی در پایان با بیان اینکه مشکلات پرستاران منجر به دلسردی آنان می‌شود و سیستم درمانی کشور را دچار مخاطره می‌کند، خاطرنشان کرد: برخی از پرستاران که شرایط مهاجرت دارند استعفا داده و اقدام به خروج از کشور می‌کنند، اما برخی دیگر که شرایط و توان مهاجرت ندارند و به دلایل مختلف از جمله وابستگی به خانواده، عشق به وطن و یا نداشتن مشکلات مالی درکشور ماندگار می‌شوند، اما چنین شرایطی دلسردی و بی‌انگیزگی را برای آنان رقم می زند، بی تردید بی توجهی به مشکلات کادردرمان به ویژه پرستاران منجر به ایجاد مخاطراتی برای سیستم درمانی کشور خواهد شد.

دیگر خبرها

  • ادعای جنجالی علیه شهردار تهران؛ پرداخت ۲۵/۵ میلیارد تومانی کمک هزینه مسکن؟ +تصویر
  • سنگین‌ترین جریمه فوتبال ایران؛ جریمه ۲ میلیارد تومانی ویسی به دلیل مصاحبه غیر فنی
  • جریمه ۲ میلیارد تومانی ویسی به دلیل مصاحبه غیرفنی
  • زمان واریز یارانه اردیبهشت ۱۴۰۳؛ تمدید طرح فجرانه کالابرگ الکترونیک؟
  • زمان واریز یارانه اردیبهشت 1403 / طرح فجرانه کالابرگ تمدید می شود ؟
  • زمان واریز یارانه جدید دولت اعلام شد
  • زمان واریز یارانه اردیبهشت ۱۴۰۳ اعلام شد
  • واریز ۲هزار و ۳۰۰میلیارد تومانی به دهیاری‌ها
  • بی‌توجهی به مشکلات معیشتی کادر درمان سلامت را به مخاطره می‌اندازد/ دولت توان افزایش حقوق پرستاران را ندارد
  • مسولان تورم و مسایل معیشتی مردم را حل کنند